. Europui.ro - Ia-mă acasă! - Pui Kabir

Pui Kabir


 
 
 

Pui Kabir


Gainile Kabir isi au originile in Orientul Mijlociu, unde sunt cautate datorita dimensiunilor foarte mari. “Kabir” in Araba inseamnad “mare” . Gainile Kabir au fost distribuite in intreaga lume, si au dobandit popularitate datorita caracteristicilor exceptionale. De la introducerea in Filipine, gainile Kabir au devenit cunoscute drept cea mai cautata rasa pentru crescatoriile de gaini atat cele de familie cat si cele de mare volum.

Culoarea penelor este rosiatica. Este o rasa mixta, de carne si oua. Cresc rapid si incep sa se oua devreme. Cantitatea neta medie a gainii Kabir (taiata, curatata, fara pene, fara intestine, etc) este intre 3 si 4 Kg, iar cocosul ajunge si la 5 Kg. Principalele avantaje ale rasei Kabir sunt: cresterea rapida, buna adaptarea, rezistenta la boli, rezistenta la frig, rezistenta la caldura, calitatea carnii si a oualelor.

 

Care sunt cerintele legate de spatiu in ceea ce priveste cresterea puilor Kabir?

                 

 

 

 

 

Care sunt avantajele cresterii  puilor Kabir?


 

Puiul este superior pentru conversia carnii datorita cresterii sale rapide, conformatiei foarte bune a corpului si conversiei eficiente a alimentatiei.

Puiul este rezistent la boli si la stresul cauzat de caldura. Este mare ca dimensiuni si are un gust si o structura “autohtona”. Cand se incruciseaza cresterea cu puii autohtoni, calitatile Kabir sunt retinute in noua rasa.

Costurile de hranire sunt mici de vreme ce puii Kabir pot sa supravietuiasca si singuri. Acestia pot fi crescuti in acelasi fel ca si puii autohtoni.

Ouale de Kabir au un nivel scazut de colesterol.