. Europui.ro - Ia-mă acasă! - Puicuțe ouătoare

Puicuțe ouătoare


 
 
 

Recomandari crestere Isa Brown


Densitatea puicutelor

Ventilatia – 4-5 mc/ kg viu / ora;

Frontul de furajare – 5cm/ pasare, frontul de adapare – 100 pasari/ 1 adapator sau 10 pasari/ niplu;

Lumina descreste saptamanal de la 24 h la 8 h conform tehnologiei de crestere redata in tabelul de mai jos.

 

1-3 zile 4-7 zile 8-14 zile 14-21 zile 22-28 zile 29-35 zile 36-42 zile 7-17 saptamani
23 ore 22 ore 20 ore 18 ore 14 ore 12 ore 10 ore 8 ore

 

Apa trebuie sa fie la discretie si de calitate foarte buna. Rezultate la gainile Isa Brown: prezinta o excelenta

capacitate productiva pe care o redam sumar in continuare: In perioada de crestere (0-17 sapt.) trebuie sa respectati parametrii de crestere, hranire si tratament. Orice greseala in aceste domenii urmand a fi resimtita in productia obtinuta ulterior.

Iata cateva repere pentru o crestere reusita a puicutelor de Isa Brown - cel mai apreciat hibrid de acest tip in

Europa:

-La intrarea in ouat puicutele vor avea greutatea de 1500g -Gainile incep ouatul de la 18-20 de saptamani

-Puicutele Isa Brown au procent de ouat de 93-96% mentinut pe o perioada lunga si o capacitate productiva maxima de 326-336 oua/an

-Ouale sunt sanatoase, cu coaja tare, galbenus intens colorat, si au o marime medie de 63-64 g/ou

-La sfarsitul perioadei de ouat gainile ajung la o greutate de 2100-2200g.

Recomandări pentru creșterea găinilor ouătoare

 

Adapostul

Iluminarea va trebui sa fie realizata, de preferinta, cu becuri cu incandescenta care permit obtinerea unei

bune.

repartizari a intensitatii luminoase. Pentru a evita o iluminare prea intensa se poate ameliora repartizarea luminii folosind becuri de culoare rosie.

Atunci cand se atinge 50% procent de productie, se recomanda o durata de iluminare de aproximativ 15 ore.

Temperatura ideala trebuie sa fie de 23-24˚C, aceasta temperatura permite optimizarea performantelor de

productie si a consumului de furaje.

Daca temperatura coboara sub 15˚C in timpul iernii, gainile vor consuma mai mult furaj si totodata va scadea.

drastic procentul de oua.

Densitatea gainilor peste 18 saptamani nu trebuie sa depaseasca 7 pasari/ mp suprafata utila sau chiar mai

putin.

Adaparea se face la discretie cu apa proaspata si se recomanda o adapatoare rotunda pentru 100 de pasari

sau 1 niplu/ 10 pasari.

Cuibarele se amplaseaza in locurile putin luminate si trebuie umplute cu paie pentru a reduce ouatul pe sol,

se recomanda un cuibar pentru 5-6 gaini plasat pe 1sau 2 nivele.

 

Vaccinari:

-este efectuata vaccinarea cotra bolii lui Marek la puii de o zi

-ziua 18 Boala de Newcastle si Bursita infectioasa;

-ziua 28 Bursita infectioasa; -ziua 35 Boala de Newcastle/ Bronsita infectioasa;

-ziua 56-70 Boala de Newcastle/ Bronsita infectioasa, Laringotraheita

-ziua 91-98 Boala de Newcastle/ Bronsita infectioasa.

 

 


Lohman Brown


PERFORMANTE TEHNICE

 

PERIOADA DE CRESTERE (0-20 sapt.)

Viabilitate: 97-98 % Consum de furaj: 7,4-7,8 kg. Greutate

corp.(la 20 sapt.): 1,6-1,7 kg.

PERIOADA DE OUAT (>20 sapt.)

Varsta la 50% ouat: 140-150 zile

Varf de productie: 92-94 %

Prod.de oua pe gaina transferata la 12 luni: 295-305 buc.

Prod.de oua pe gaina transferata la 14 luni: 335-345 buc.

Total masa ou (>20 saptamani) la 12 luni: 18,8-19,8 kg.

Total masa ou (>20 saptamani) la 14 luni: 21,4-22,4 kg.

Viabilitate (>20 saptamani): 94-96 %

Greutate medie a oului la 12 luni: 63,5-64,5 gr.

Greutate medie a oului la 14 luni: 64,0-65,0 gr.

Greutate vie la sfarsitul productiei: 1,9-2,1 kg.

Consum de furaj(kg.furaj/kg.ou): 2,1-2,2 kg./kg.ou

Consum de furaj: 110-120 gr./zi